התפתחות עולם ה WEB
WEB 1.0  היה הדור הראשון של ה WEB . הוא התמקד בתכנים שנוצרו על ידי מנהלי האתרים ואפשרו תקשורת והשתתפות מוגבלת של הגולשים. לאתרים בדור זה היו את התכונות הבאות :
1.      אתרים סטטיים – הכילו מידע שעשוי להיות שימושי, אך לא הייתה כל  סיבה שמבקר יחזור לאתר מאוחר יותר.
2.      אתרים לא אינטראקטיביים-מבקרים יכולים לבקר באתרים אלה בלבד כלומר הם אינם יכולים להשפיע על האתרים או לתרום אותם. לרוב הארגונים היו דפי פרופיל שאורחים יכלו להסתכל עליהם, אך לא הייתה לה שום יכולת לשנות או להשפיע על אתרים אלה
3.      יישומי קוד סגור -  חברות פיתחו יישומי תוכנה שמשתמשים יכלו להוריד, אבל הם לא יכלו לראות איך היישום עובד או לשנות  אותו

בתחילת שנת 2004 הגיח לו לעולם הדור הבא של עולם ה WEB. דור זה נקרא WEB 2.0 . באותם שנים דור זה הביא איתו חידושים פורצי דרך בעולם האינטרנט שלא היו כמותם עד אותה תקופה.
WEB 2.0  כולל אתרים ויישומי רשת המספקים פלטפורמה טכנולוגית לתוכן גולשים - יצירה ושיתוף של תכנים המועלים לרשת על ידי הגולשים עצמם. הוא בולט מאוד ברמת האקטיביות  הגבוהה שלו ושיתופיות בין בני האדם ליצירת קשרים חברתיים, לשיתוף בחוויות אנושיות, ליצירת מידע חדש והפצתו המהירה ולשיתוף פעולה כתוצא מחידוש זה בעולם האינטרנט החלו להופיע רשתות חברתיות , אתרי שיתוף תכנים , בלוגים וכו'. מכאן ניתן להבין שהחידוש הגדול שהביא איתו WEB 2.0  הוא עולם שיתוף המידע . שיתוף מידע בין אתרים לבין עצמם, בין הגולשים לבין עצמם, והיכולות של יצירת מידע חכם יותר משילוב כל המקורות הללו יחד. השיתוף הזה הופך את האינטרנט בעצם רק לבסיס ליצירת המידע, במקום יישום שמציע שירותים בסיסיים בלבד כפי שהיה ב WEB 1.0.
מכאן נשאלת השאלה מה יהיה טמון בעולם הבא של האינטרנט ?
ובכן אנחנו בתחילתה של תקופה חדשה – WEB 3.0.  מכיוון שתקופה זו עוד בהתהוותה עדיין לא ברור איך היא תראה בסוף דרכה . מה שכן ניתן לומר שכמו שלקח ל WEB 2.0  כעשור להיכנס בצורה מלאה לעולמנו כך ייקח ל WEB 3.0 . יש הטוענים שטכנולוגיה זו תוביל אותנו להחליף למחשבים בעלי יכולות עיבוד גדולות יותר שכן המחשבים שלנו כיום יהיו איטיים מדי לטכנולוגיה זו.
מה כן ניתן לומר על הדור הבא באינטרנט ? שהוא כנראה יהיה דומה בבסיסו ל WEB 2.0  אך ההבדל הגדול והמשמעותי הוא שהוא יהיה אינטרנט סמנטי. זוהי רשת שבה כל המידע מסווג ומאוחסן בדרך כזו שהמחשב יכול להבין מידע זה כמעט כמו מוחו של  האדם. רבים רואים בכך שילוב של אינטליגנציה מלאכותית לבין הרשת הסמנטית. האינטרנט הסמנטי ילמד את המחשב את משמעות הנתונים, וזה יתפתח לאינטליגנציה מלאכותית שיכולה לנצל את המידע הטמון ברשת. באופן מסוים אמורה לפעול הרשת הסמנטית הזו כמודל של המוח האנושי. הגולשים יידעו מראש לגבי אתרים איכותיים ומעניינים בשבילם ספציפית, כי הרשת הזו תדע מה הם אוהבים ובמה הם מתעניינים. כפי שזה ניראה כיום ,כאשר  WEB 3.0 יכנס לעולמנו באופן מלא חיינו ישתנו ללא היכר  .

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה